Bekijk de lancering van de vernieuwde Quickscan Welzijn

Wat een succes! Bijna 70 medewerkers van welzijnsorganisaties waren gisteren aanwezig bij de lancering van de vernieuwde Quickscan Welzijn. Met deze online tool kunnen welzijnsorganisaties in kaart brengen hoe zij ervoor staan op het gebied van GGz-mantelzorgondersteuning en krijgen zij concrete voorbeelden en handvatten aangereikt.

De lancering werd afgetrapt door onze voorzitter Cisca Goedhart die meer vertelde over GGz-mantelzorgers, welk aanbod Labyrint-In Perspectief voor hen heeft en de totstandkoming van de Quickscan Welzijn. Vervolgens sprak Baukje Brander van Het Bolwerk over project ‘Verhaal in Beeld’, waarmee GGz-mantelzorgers door middel van beeldhouwen en fotografie ruimte geven aan hun verhaal. Daarna hoorden we Sytske Stoop van Indebuurt033 over welke behoeften zij ophaalden bij GGz-mantelzorgers en hoe zij dat vertaalden naar o.a. een bewustwordingscampagne en de inzet van familie-ervaringsdeskundigen. Beiden organisaties die zich op een inspirerende manier inzet voor GGz-mantelzorgers.

De sessie eindigde met een digitale rondleiding door de Quickscan Welzijn.

Wij kijken terug op een interessante en verbindende sessie. Vanwege de grote belangstelling voor het thema GGz-mantelzorgondersteuning gaan wij ondertussen nadenken over een vervolg. Houd daarom onze nieuwsbrief goed in de gaten!

Niet bij de lancering aanwezig geweest, maar wel benieuwd? De gehele lancering is terug te vinden op Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCpYT_zkqWcI7O-WX4N90DsQ/featured.