Even voorstellen!

We zijn blij met Ingeborg Jansen als onze nieuwe boekrecensent.

Mijn naam is Ingeborg Jansen en ook ik ben een KOPPkind. Dat ontdekte ik pas jaren nadat ik zelf moeder was geworden en vastbesloten mijn 3 kinderen veilig, onbezorgd en blij op te laten groeien, met alles wat ik zelf heb moeten missen: onvoorwaardelijke liefde van je eigen ouders.

Dat is een onmogelijke opgave als je nog altijd in de overlevingsstand staat en heel hard werkt om vooral je eigen geschiedenis te verstoppen. Dus moest ik wel in gesprek gaan met het getraumatiseerde kleine meisje in mij én dat meisje eindelijk hardop laten vertellen wat er gebeurd was. Ik schreef het boek ‘Ik word wie ik ben’, over kleine Ingeborg wiens moeder borderline heeft en geen veilig thuis kan maken, over de pleeggezinnen waar ik in terecht kwam en ook weer weggestuurd werd, over mijn verlatingsangst en hunkering naar onvoorwaardelijke moederliefde en de hoop dat ik ooit ergens bij zou mogen horen. En vooral hoe ik mezelf leerde kennen en het kleine meisje in mezelf kon troosten, om zo letterlijk bevrijd te raken van mijn trauma en de gevolgen. 

Vriendelijke groet, Ingeborg Jansen