Kind van Dag 2022

Het ochtendprogramma kun je ook volgen via onze livestream!  

Ieder jaar organiseren wij een ontmoetingsdag voor volwassen kinderen van ouders met psychische of verslavingsproblemen (KOPP/KOV)*. Wat deze Kind van Dag ieder jaar zo bijzonder maakt, is de herkenning, het begrip, de kracht en de verbondenheid die je met andere kinderen van kunt ervaren.  

*KOPP: Kind van Ouder met Psychische Problemen, KOV: Kind van Ouder met Verslavingsproblemen. 

Locatie: Corderius College in Amersfoort (adres: De Ganskuijl 105, 3817 EZ Amersfoort)  

Datum en tijd: zaterdag 5 november 2020 van 10.00 tot 16.30 

Thema en spreker  

Voor de Kind van Dag 2022 is het thema: levend verlies.

Opgroeien in een gezin met een psychisch kwetsbare ouder kan levend verlies veroorzaken, en zo een rouwproces teweegbrengen. Rouw, rauw met au… verlies dat niet te pakken is, ongrijpbaar. De ander is er nog wel, maar ook weer niet. Op de Kind-van Dag 2022 zullen Noëlle Loomans-Kuijpers en Astrid van den Boomen-Meeuws de lezing over levend verlies.  Beiden zijn werkzaam in hun praktijk Amiant in Asten. Beiden zijn KOPP-kinderen. Vanuit hun specialisme Rouw & Verlies begeleiden ze mensen die een (complexe) rouw- en verlieservaring hebben. Ze geven individuele therapie en leiden daarnaast ook professionals op om hun meer kennis en inzicht te geven, waarmee ze kunnen omgaan met rouw in hun praktijk of op de werkvloer. Lees meer over Noëlle en Astrid in dit nieuwsbericht.

Livestream 

Het ochtendprogramma gaan we livestreamen, zodat iedereen, ongeacht waar die woont, mee kan kijken. Hier vragen wij €5 voor. Aanmelden voor de livestream kan t.z.t. via het aanmeldformulier. Alle deelnemers die hebben betaald voor de fysieke dag of de livestream zullen achteraf de opname ontvangen. Zo kun je het ochtendprogramma dus ook op een later moment (nog eens) terugkijken.

Programma  

10.00 uur          ontvangst met koffie en thee 

10.30 uur          opening door dagvoorzitter Alma Smit en voorzitter Cisca Goedhart 

10.45 uur          introductie door dagvoorzitter Alma Smit  

11.00 uur          lezing over levend verlies door Noëlle en Astrid

12:15 uur          lunchpauze (en tijd voor de boekenmarkt)  

13:15 uur          workshop naar keuze 

15:15 uur          korte pauze  

15:30 uur          gezamenlijke afsluiting door dagvoorzitter Alma Smit  

16.00 uur          ruimte voor napraten

16.30 uur          einde  

Workshops

In de middag volg je een workshop. Deze mag je zelf kiezen. De beschrijvingen van de workshops vind je hier. Bekijk deze lijst vóórdat je het aanmeldformulier invult. Als een workshop vol is, kun je die niet meer kiezen. Tip: kies er twee uit voordat je het formulier gaat invullen. 

Aanmelding en kosten  

De toegangsprijs is € 25. Als je donateur bent, betaal je € 20. Wil je donateur worden? Klik dan hier

Je kunt alleen naar de dag komen als je je hebt aangemeld. Het aanmeldformulier is op dit moment gesloten. Wil je toch nog naar de dag komen of de livestream bekijken? Mail dan naar info@naastencentraal.nl en dan kijken we of er nog iets mogelijk is.

Let op: bekijk de eerst lijst met workshops hierboven. Je kunt je opgeven voor één workshop. Is het voor jou niet haalbaar om de toegangsprijs te betalen? Neem dan contact op met het bureau via info@naastencentraal.nl.

Locatie

Openbaar vervoer 
Vanaf station Amersfoort is het ongeveer 30 minuten lopen. Met een OV-fiets ben je er in 8 minuten. Er rijden verschillende buslijnen vanaf het centraal station richting het Corderius College: kijk voor de mogelijkheden op www.9292.nl en/of www.ns.nl. Met de bus doe je er ongeveer 15 minuten over.  

Auto 
Het Corderiuscollege staat in een woonwijk. Er is in de wijk weinig ruimte om te parkeren. Wel kun je parkeren bij voetbalclub CJVV. Vanaf daar is het enkele minuten lopen naar het Corderius College. Parkeren hier is gratis.  

Voorwaarden Kind van Dag

Persoonsgegevens
Je gegevens worden vastgelegd door Naasten Centraal, maar alleen om te gebruiken in verband met de Kind van Dag. Meer informatie vind je in ons privacybeleid.

Annuleringsvoorwaarden 
Bij annulering door jou als deelnemer is restitutie van de toegangsprijs helaas niet mogelijk.

Cancelen event 
Naasten Centraal behoudt zich het recht om het evenement niet door te laten gaan, bijvoorbeeld door aangescherpte corona-maatregelen en/of andere calamiteiten en/of overmacht. In dit geval wordt het inschrijfbedrag teruggestort.