Kind van Dag: Creatieve ommekeer – van regenachtige Young wandeling naar inspirerende workshop

Toen de regen onze wandelplannen dwarsboomde, schakelden we creatief om naar een onverwachte en verrijkende binnenactiviteit. Deze switch van onze geplande activiteit voor jongvolwassen KOPP/KOV op de Kind van Dag bewees dat soms de beste momenten ontstaan wanneer de plannen veranderen. 

Met deze flexibele instelling hebben we de regenachtige dag omgezet in een boeiende workshop, waarin we gesprekken voerden rondom stellingen die nauw aansluiten bij onze gedeelde ervaringen. Deze discussies, die spontaan en rijk aan inzichten waren, boden ons de kans om dieper in te gaan op thema’s die ons allen raken In de evaluatie na afloop kwam een opmerking naar voren die ons allen raakte: “Je bent niet alleen, en staat er dus ook niet alleen voor.” Dit inzicht, eenvoudig maar krachtig, weerspiegelde perfect wat we die dag samen hebben ervaren.  

De workshop werd door de deelnemers als zeer geslaagd ervaren, ondanks – of misschien wel dankzij – de verandering in plannen. Het was een herinnering aan onze veerkracht en het belang van onze verbondenheid, wat weer of geen weer, altijd de kern blijft van wat MIND Naasten Centraal doet.  

Bedankt aan iedereen die erbij was en bijdroeg aan deze bijzondere dag. We kijken uit naar de volgende activiteit van Team Young en hopen jullie daar allemaal weer te zien. 

Hartelijke groeten,
Noëlle & Tessa

Team Young MIND Naasten Centraal