Mannen gezocht die willen meedenken

Mannen die zijn opgegroeid met een naaste met psychische problemen houden hun ervaringen vaak bij zich. Ze lossen het zelf wel op, of niet. Herken je dit? Ronald Molenaar is onder de vlag van MIND Naasten Centraal op zoek naar mannen die dit aanspreekt. Zonen of broers opgegroeid in gezinnen met psychiatrische problematiek. Wil je samen met Ronald brainstormen over het openbreken van dit onderwerp voor mannen? En daarna betrokken blijven en meehelpen met uitvoeren van de plannen?

Tilburg. De dubbele bruine deuren. Jaren tachtig bruin. Toch al 1994. De deuren zijn op slot. Daarachter mijn vader. Op het diepst van zijn zijn. Eerst manisch, nu zwaar depressief. Ik twaalf; einde brugklas. Mijn stevige basis die zijn handen meer dan vol heeft aan zichzelf. Ze deden ontzettend hun best; mijn ouders. Ik koos mijn eigen pad. Geen last bezorgen. Zo veel mogelijk zelf oplossen.

Nu. Bijna 30 jaar later. Veel heeft een plek. Laagje voor laagje. Ik kom er wel. Maar er zijn nu ook jongetjes van 12. Mannen van 40. Identieke verhalen. Ik wil mijn hand uitreiken. Naar dat jongetje van 12. Die een ervaringsdeskundige kon gebruiken. Een lichtpuntje.

Wat blijkt. Mannen houden dit veelal bij zich. Lossen het zelf wel op. Of niet. Ik wil dat doorbreken. Met jou. Raakt jou dit? Herken je dit? Onder de vlag van MIND Naasten Centraal ben ik op zoek naar mannen. Zonen. Broers. Opgegroeid in gezinnen met psychiatrische problematiek.

Wil je meedenken met Ronald Molenaar om dit probleem bespreekbaar te maken voor mannen? En daarna betrokken blijven en meehelpen met uitvoeren van de plannen? Stuur dan een bericht aan coordinator@naastencentraal.nl.