Naasten Centraal Young

In 2019 zijn we gestart met Naasten Centraal Young (toen nog Labyrint Young). Naasten Centraal Young is een onderdeel van Naasten Centraal waarmee wij ons specifiek richten op de behoeften van jongvolwassenen (18–35 jaar) die een naaste hebben met psychische en/of verslavingsproblematiek. Dat kan een ouder zijn, maar ook een broer/zus, partner of andere naaste.

Voor en door jongvolwassen naasten

Het team van Naasten Centraal Young bestaat uit jongvolwassen KOPP (Kinderen van Ouders met Psychische Problemen) en brussen (broers/zussen). Wij weten hoe het is om op te groeien in een lastige thuissituatie, dat het zwaar kan zijn om een kwetsbare naaste te hebben en hoe dit van invloed is op jouw leven. 

Met Naasten Centraal Young willen we een inspirerende en toegankelijke community creëren waarin onze behoeften centraal staan en waar je terecht kunt voor herkenning en steun. Wij hebben niet gekozen voor onze situatie, maar proberen er zo goed mogelijk mee om te gaan.

Onze activiteiten 

  • Contactgroepen om ervaringen uit te wisselen met anderen.
  • Een besloten Facebookgroep waar je ervaringen kunt uitwisselen en op de hoogte wordt gehouden van interessante activiteiten. Kijk op de pagina Facebookgroepen voor meer informatie over deze groep.
  • Regelmatig een activiteit, zoals een lezing of een Q&A met een ervaringsdeskundige.
  • Ieder jaar een workshop op de Kind van Dag en de MIND familie-/naastendag.
  • Binnenkort: laagdrempelige online modules video’s en tips.

Update in de maandelijkse nieuwsbrief

Daarnaast schrijven wij iedere maand een Naasten Centraal Young update in de nieuwsbrief. Zo houden wij jou op de hoogte van wat wij doen en andere relevante nieuwtjes.

Naasten Centraal Young flyer

Sinds kort hebben we een flyer met meer informatie over de Naasten Centraal Young community en ons aanbod. Deze vind je op de pagina met onze folders. Weet jij een goede plek waar je deze kunt verspreiden? Vraag dan (gratis) een stapeltje flyers aan via info@naastencentraal.nl.