Terugblik themabijeenkomsten Naasten Centraal Young

Dit jaar hebben wij voor het eerst themabijeenkomsten georganiseerd waar we aan de hand van verschillende thema’s in gesprek met elkaar zijn gegaan. Hoe doe je dat als je uit huis gaat maar ondertussen ook een ouder hebt waar je je zorgen over maakt? Hoe regelde je dat financieel als je niet van je ouder hebt kunnen leren hoe je hiermee om kan gaan? Wat vind je belangrijk als je samen woont met je partner, of dit overweegt? Hoe zit dat met kinderen of een kinderwens?

Allemaal vragen waar wij over hebben nagedacht, uitgezocht of nog mee bezig zijn. We dachten dat we daar vast niet alleen in zijn!

Tessa en ik (Kaylee) hebben drie bijeenkomsten georganiseerd in oktober, november en december. Het was vooraf al erg leuk om de aanmeldingen te zien binnenstromen, want dit gaf ons de bevestiging dat er inderdaad meer mensen zijn die hier met andere KOPP/KOV’ers in gesprek over zouden willen. 

Tessa en ik hebben zelf verteld hoe onze jeugd eruit zag, waar we tegenaan liepen en waar we nu over nadenken. We organiseren dit, maar hebben immers ook ons eigen verhaal. Dit zorgde voor een open en gemoedelijke sfeer ondanks de online-afstand. We hebben mooie gesprekken met elkaar gevoerd, waar ruimte was om open te zijn hoe je over thema’s denkt, ruimte om vragen te stellen aan elkaar en ruimte dat er verschillen mogen zijn tussen elkaar.

Daarnaast merkten we dat de opkomst minder was dan de hoeveelheid aanmeldingen. Dit vonden we jammer, maar we realiseren ons ook dat het qua planning misschien niet uitkwam, misschien veel speelt met onze ouders of simpelweg vergeten. Er komt een evaluatie aan zodat wij hier van kunnen leren. 

We hebben het als heel inspirerend ervaren en direct te horen gekregen dat er behoefte is aan zulke bijeenkomsten. Dank jullie wel! We nemen dit zeker weer mee naar volgend jaar!

Groetjes, namens team Young

Sandra, Esperanza, Tessa & Kaylee