Top opkomst bij de Kind van Dag 2023 

Wat een opkomst! Bijna 200 mensen, boeiende sprekers, wel 10 leuke en verdiepende workshops, fijne gesprekken en dat alles gehuld in een goede en warme sfeer. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een geslaagde Kind van Dag en dat was het ook.

Op de grijze zaterdagochtend van 4 november ging de jaarlijkse Kind van Dag in Amersfoort al vroeg van start. Vrijwilligers en medewerkers van het MIND Naasten Centraal Team werkten samen als een geoliede machine om de laatste puntjes op de i te zetten voordat de deelnemers kwamen. Dit jaar was het thema: ‘KOPP/KOV en persoonlijke groei’. Vanaf kwart voor 10 stroomden de eerste deelnemers binnen. Ze werden hartelijk verwelkomd door het Team en dat gevoel werd versterkt door live-gitaarmuziek gespeeld door een vrijwilliger.

Dynamisch Ochtendprogramma

Om half 11 startte het programma met enkele welkomstwoorden van de dagvoorzitter Mark van Leeuwen. Daarna was het woord aan de voorzitter van Naasten Centraal Cisca Goedhart.

Het ochtendprogramma werd verzorgd door Ronald Molenaar en Simon van der Veer. Deze oud-collega’s met beiden een KOP/KOV achtergrond, vertelden verhalen, gaven voorbeelden en waren helemaal niet bang om hun kwetsbaarheid te tonen. Ze gebruikten als concept ‘De Reis van de Held’ om met ‘zachte’ ogen terug te kijken op hun leven. De interactiviteit tussen de twee mannen en het publiek maakten de presentatie dynamisch. In anderhalf uur wisselden ervaringen, emotie en humor elkaar af. Dat sprak ook zeker mannen in het publiek aan, waarvan er dit jaar véél meer waren dan in vorige jaren. Luister naar de Podcast van Ronald Molenaar en Simon van der Veer op The Daily Cast.

Meer dan eenderde in de zaal stak de hand in de lucht toen de dagvoorzitter vroeg wie er voor het eerst was, geweldig, zoveel nieuwe gezichten. Tijdens de lunch was er genoeg ruimte om gezellig te praten, ervaringen te delen en de aanwezige boekenstands te bekijken.

Volle workshops

Om half twee gingen de workshops van start. Door de hoge opkomst zaten die allemaal vol, er was als in de voorgaande jaren bijzonder veel belangstelling. De ‘Young wandeling’ was vanwege het slechte weer afgelast. Op creatieve manier werd de wandeling door de begeleiders Noëlle & Tessa omgezet in een inspirerende workshop.

Aan het eind beleefden we de gezamenlijke afsluiting in de grote zaal onder de ervaren leiding van de dagvoorzitter Mark. Veel bezoekers ervaarden deze dag met workshops, samenzijn en herkenning als bijzonder waardevol.

Is er dan niets op aan te merken over deze dag? Toch wel, het duurt nog zeker 12 maanden voordat de volgende Kind van Dag er is en dat is best lang. Gelukkig zijn er tot die tijd voldoende manieren om met elkaar in contact te blijven. Neem deel aan een van onze onze Facebook-groepen of gespreksgroepen, je kunt ons ook volgen op Instagram en via e-nieuws. Kijk op onze website voor meer informatie.

Heb je de Kind van Dag gemist? Gelukkig is er eind 2024 weer een en ben je dan natuurlijk ook van harte welkom!

Redactie, Naasten Centraal