Versterking bestuur

Het bestuur van MIND Naasten Centraal heeft een flinke versterking gekregen, met maar liefst twee personen: Dieneke Roseboom en Esther de Vreede. Beiden zijn vanuit hun persoonlijke ervaringen bijzonder gedreven om zich in te zetten voor anderen naasten-van. Wij zijn er bij mee en wensen hen veel voldoening in deze nieuwe rol!

Ik ben Dieneke Roseboom. In 2021 kwam ik bij de Facebookgroep voor (ex)partners terecht van MIND Naasten Centraal. Zelf ben ik ook KOPP-kind en iemand met een psychische kwetsbaarheid. Voor mij kwam de online oproep voor bestuurslid op het juiste moment. Ik wil erg graag wat betekenen voor alle naasten, maar in het bijzonder voor de groep “partner van”. Zo wil ik me inzetten voor bijvoorbeeld een “partner-van” dag of bijeenkomsten. Het fijne aan MIND Naasten Centraal is de erkenning en herkenning bij elkaar en de steun die je daaruit ontvangt, ook als bestuurslid.

Mijn naam is Esther de Vreede. Na jarenlang in het buitenland gewoond te hebben, kwam ik begin 2017 terug in Nederland. Via de Borderline-stichting kwam ik in contact met MIND Naasten Centraal (toen nog Labyrint-In Perspectief). Als KOPP/KOV heb ik contact opgenomen met de stichting om te kijken hoe ik vanuit mijn eigen ervaringen een bijdrage kan leveren. Sinds 2019 zit ik voor MNC in de expertcommissie Jeugd van MIND, met name om het KOPP/KOV-deel te waarborgen. In maart 2022 ben ik bovendien gevraagd om een bestuursfunctie op me te nemen. Ik heb zelf veel profijt gehad (en heb dat nog steeds) van contact met andere mensen met wie ik eenzelfde ervaring deel. Daarom wil ik heel graag mijn steentje bijdragen, ook voor de vele vrijwilligers die zich (soms al jarenlang) voor ‘naasten en familieleden van’ in blijven zetten!