Jongvolwassen KOPP/KOV: cijfers en ervaringen

In september 2021 is het rapport ‘Jongvolwassen KOPP/KOV: cijfers en ervaringen’ uitgebracht. In dit document staan de ervaringen van jongvolwassen KOPP/KOV centraal. Waar lopen zij als gevolg van hun jeugd tegenaan? Hoe staan zij bijvoorbeeld in relaties en hoe ervaren zij het contact met hun familie? Ook komen thema’s zoals angst, grenzen stellen en ondersteuningsbehoeften aan bod.

Het doel van het rapport is om jongvolwassen KOPP/KOV herkenning en meer inzicht in hun eigen situatie te geven. Ook is het bedoeld om professionals (zoals docenten, hulpverleners en beleidsmakers) en andere betrokkenen meer inzicht te bieden in de uitdagingen van jongvolwassen KOPP/KOV.

Dit rapport is ontwikkeld in het kader van het project KOPP/KOV aan ZET van Naasten Centraal, in samenwerking met FNO GeestKracht.

Download hier het rapport.

Samenvatting

De belangrijkste resultaten van dit rapport hebben wij samengevat in een overzichtelijke samenvattingskaart. De kaart is bedoeld voor professionals en andere betrokkenen die met jongvolwassen KOPP/KOV te maken hebben. Op de kaart vind je de naast de meest voorkomende uitdagingen van jongvolwassen KOPP/KOV, ook waar zij terecht kunnen voor ondersteuning en waar je als professional of betrokkene meer informatie kunt vinden.

Download hier de samenvattingskaart.