Facebookgroepen

Wij hebben verschillende Facebookgroepen voor lotgenoten. Het doel van deze groepen is het uitwisselen van ervaringen met gelijkgestemden. Het geeft steun om een plek te hebben waar je je zorgen kunt delen en herkenning kunt vinden in de verhalen van anderen.

Al onze groepen zijn besloten, wat betekent dat anderen op Facebook niet kunnen zien dat jij lid bent van de groep en welke berichten jij stuurt in de groep. Om lid te worden vul je de lidmaatschapsvragen in en ga je akkoord met de groepsregels. De beheerder van de groep keurt de lidmaatschapsverzoeken.

Je kunt je aansluiten bij de volgende groepen:

1) De Kind-van en Broer-/Zus-van groep

Deze groep is bedoeld voor volwassen kinderen en broers of zussen van mensen met psychische problemen. Je kunt de groep vinden door in de zoekbalk van Facebook te zoeken naar: ‘Kind-van en Broer-/Zus-van (groep Naasten Centraal)’ of klik hier om automatisch naar de groep te gaan. We vragen je vriendelijk om de lidmaatschapsvragen in te vullen en akkoord te gaan met de regels. Alleen zo kunnen we je toelaten tot de groep.

2) De (ex)Partner-van groep

Deze groep is bedoeld (ex)partners van mensen met psychische problemen. Je kunt de groep vinden door in de zoekbalk van Facebook te zoeken naar: ‘Ouder-van (groep Naasten Centraal)’ of klik hier om automatisch naar de groep te gaan. We vragen je vriendelijk om de lidmaatschapsvragen in te vullen en akkoord te gaan met de regels. Alleen zo kunnen we je toelaten tot de groep.

3) De Ouder-van groep

Deze groep is bedoeld voor ouders van een (volwassen) kind met psychische problemen. Je kunt de groep vinden door in de zoekbalk van Facebook te zoeken naar: ‘Ouder-van (groep Naasten Centraal)’ of klik hier om automatisch naar de groep te gaan. We vragen je vriendelijk om de lidmaatschapsvragen in te vullen en akkoord te gaan met de regels. Alleen zo kunnen we je toelaten tot de groep.

4) De Naasten Centraal Young groep

Daarnaast hebben wij ook een groep speciaal voor jongvolwassen naasten in de leeftijd 18 – 35 jaar. Het maakt hier dus niet uit of je een kind van, broer/zus, of partner van bent. Je bent allemaal welkom! De groep is onderdeel van onze Naasten Centraal Young community. Je kunt de groep vinden door in de zoekbalk van Facebook te zoeken naar: ‘Naasten Centraal Young’ of klik hier om automatisch naar de groep te gaan. We vragen je vriendelijk om de lidmaatschapsvragen in te vullen en akkoord te gaan met de regels. Alleen zo kunnen we je toelaten tot de groep.

Moderators Facebookgroepen gezocht!

Op dit moment zoeken wij nog vrijwillige moderators voor de ‘Kind-van en Broer-/Zus-van’ groep en de ‘Ouder-van’ groep. We zoeken mensen die dezelfde achtergrond hebben als de groep waarvoor ze zich willen inzetten, goed weten om te gaan met de eigen situatie en communicatief sterk zijn. Het moderatorschap houdt in dat je de lidmaatschapsverzoeken op Facebook goedkeurt, ervoor zorgt dat iedereen zich aan de regels houdt en af en toe breng je het gesprek op gang. Mocht je je hiervoor willen inzetten, stuur dan een mail naar de vrijwilligerscoördinator via coordinator@naastencentraal.nl en wij nemen contact met je op.