Gespreksgroepen

Limburg Noord-Brabant Zeeland Zuid-Holland Noord- Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Drenthe Groningen Friesland Online Wij hebben ook online contactgroepen

Naasten Centraal organiseert op veel plaatsen in het land gespreksgroepen. In een gespreksgroep kun je lotgenoten ontmoeten en onderlinge gesprekken voeren, onder begeleiding van onze vrijwilligers. Het is een krachtig middel om elkaar te ondersteunen, ook omdat je elkaar weinig hoeft uit te leggen en de herkenning groot is. Sommige groepen zijn algemeen, voor alle betrokkenen bij alle psychische ziektebeelden. Andere zijn specifieker, bijvoorbeeld gespreksgroepen alleen voor kind van of partner van.

Het is spannend om te beginnen in een nieuwe groep waar je nog niemand kent. Maar de impact ervan is ook groot. Over het algemeen zijn de deelnemers erg blij met hun groepen en ervaren ze die als helend en steunend.

Online gespreksgroepen

Sinds 2020 bieden we ook online gespreksgroepen aan. Het voordeel is dat je overal in Nederland kunt deelnemen. Klik op het Online wolkje in het landkaartje voor het aanbod.

Ervaringen van deelnemers

Ben je benieuwd naar de ervaringen van deelnemers aan een gespreksgroep? In dit interview vertellen Johan en Nathalie (ouders van een psychisch kwetsbare dochter) hoe zij hun deelname aan een gespreksgroep hebben ervaren.