Sprekers Kind-van Dag 2022 zijn bekend  

Opgroeien in een gezin met een psychisch zieke ouder kan levend verlies veroorzaken, en zo een rouwproces teweegbrengen. Rouw, rauw met au… verlies dat niet te pakken is, ongrijpbaar. De ander is er nog wel, maar ook weer niet. Op de Kind-van Dag 2022 zullen Noëlle Loomans-Kuijpers en Astrid van den Boomen-Meeuws de lezing verzorgen, die over ‘levend verlies’ gaat.

Beiden zijn werkzaam in hun praktijk Amiant in Asten. Beiden zijn KOPP-kinderen. Vanuit hun specialisme Rouw & Verlies begeleiden ze mensen die een (complexe) rouw- en verlieservaring hebben. Ze geven individuele therapie en leiden daarnaast ook professionals op om hun meer kennis en inzicht te geven, waarmee ze kunnen omgaan met rouw in hun praktijk of op de werkvloer.

Noëlle Loomans-Kuijpers is 48 jaar en kwam tot besef dat ze een KOPP-kind was tijdens een symposium over rouw. Hier herkende ze wat het heeft teweeggebracht om op te groeien in een gezin met een psychisch zieke ouder. Ze was toen al werkzaam als psychosociaal therapeut en na deze ervaring heeft ze besloten om zich verder te gaan specialiseren in rouw en verlies. Daarnaast geeft ze trainingen en is ze gastdocent bij diverse opleidingen. Op die manier wil ze meer bekendheid generen voor Rouw en Verlies, in het bijzonder het verlies wat een KOPP/KOV-kind kan ervaren. Daarnaast ervaart ze verlies van gezondheid; een chronisch rouwproces wat weer een andere benadering vraagt.

Astrid van den Boomen-Meeuws, 30 jaar, is ook werkzaam als psychosociaal therapeut. Astrid heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Tijdens de opleiding tot rouw- en verliesbegeleider kwam Astrid erachter dat ze een KOPP-kind is. Ze is opgegroeid in een gezin met een psychisch zieke ouder. Door dit te beseffen en ermee aan de slag te gaan kan ze nu ook anderen begeleiden. Daarnaast verloor ze op 20-jarig leeftijd haar broer. Door deze gebeurtenis is ze enig kind geworden, waardoor ook het familiesysteem verandert.

Heb jij interesse in de Kind-van Dag? Stuur dan een e-mail naar info@naastencentraal.nl, dan zetten wij je op onze belangstellendenlijst. Je ontvangt dan een e-mail zodra je je kunt aanmelden voor de dag (medio-/eind-september). Dit jaar vindt de Kind-van Dag plaats op zaterdag 5 november in Amersfoort. Het thema van dit jaar is ‘levend verlies’.