Kind van

De balans

Je kiest er niet voor natuurlijk, om kind van te zijn. Je leven verloopt minder gemakkelijk dan dat van anderen, in ieder geval in het begin. Toch hebben deze ervaringen jou misschien ook iets extra’s gegeven.
Jij leerde in te spelen op andermans behoeften. Je kunt aandacht geven en kijkt niet vreemd op van afwijkend gedrag bij anderen. Dat zijn waardevolle kwaliteiten en vaardigheden. Ook al ga je die misschien pas zien en inzetten als jouw eigen leven meer in balans is. Kind van zijn kost veel. Maar als je je actief ontwikkelt, levert het ook wat op. Je wordt een sterker mens.

Wat heb ik het daar moeilijk mee gehad, zeg. Zorg geven aan een moeder die mij zo tekort gedaan heeft. Zij gaf mij niet wat ik zo broodnodig had, en ik mocht het nu wel aan haar geven?! Ik ben daar jaren woedend over geweest. Sinds kort ben ik tot mijn verbazing in staat om – vanuit mijn eigen basis – die zorg te geven die ik wil geven. Niet meer en niet minder. Ik heb er zelf de regie over. Ik voel me eindelijk echt volwassen.

Persoonlijke groeiJaarlijkse Kind van Dag